Detinguda una dona per obligar a exercir la prostitució a una altra que estava embarassada en un pis de Tortosa

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’investigació Criminal de Terres de l’Ebre van detenir el 19 de desembre una dona de 33 anys i de nacionalitat marroquina com a presumpta autora d’un delicte de tràfics d’éssers humans per explotació sexual.

La investigació es va iniciar a finals del mes de novembre quan els Mossos van tenir coneixement que una dona estava sent obligada a prostituir-se en un pis de Tortosa.

La víctima va manifestar als policies que feia uns mesos que havia arribat a l’Estat espanyol per treballar temporalment en la campanya de recollida de la fruita, però que havia hagut de deixar la feina ja que el seu estat de gestació li impedia desenvolupar-la. El fet que estigués fora del seu país d’origen i que no disposés de recursos van comportar que se n’anés amb una coneguda a un pis de Tortosa.

Un cop es va establir al domicili la dona que li havia donat acollida la va obligar a exercir la prostitució sota amenaces i coaccions. A més, l’obligava a lliurar-li gairebé la totalitat dels diners obtinguts i a pagar amb la resta la seva manutenció i allotjament. Quan a causa del seu avançat estat de gestació no va poder continuar exercint la prostitució la va fer fora del pis.

Davant d’aquests fets la dona va ser detinguda el 20 de desembre al seu domicili de Tortosa, i està en llibertat pendent declarar davant el jutge en els propers dies.

Informació Mossos d’Esquadra