Catòlics xinesos celebren el Nadal tot i les restriccions del govern

Els catòlics xinesos van celebrar la missa de Nadal malgrat les prohibicions del Partit Comunista Xinès, que va qualificar la festa religiosa “d’opi espiritual”.

“És Nadal també per als centenars de catòlics xinesos que han celebrat la festa religiosa a Pequín, no obstant les restriccions governamentals”, ha informat el mitjà italià La Presse.

Dies enrere el govern comunista va cridar a resistir a la “cultura religiosa occidental”, però, amb els anys, “el nombre de creients a la Xina ha crescut, oficialment a 30 milions, encara que s’estima que puguin ser 60 milions en tota la República popular de la Xina”, va destacar La Presse.

En el seu comunicat, el règim havia prohibit als funcionaris i membres del partit assistir a les festivitats. Qui participés en aquestes cerimònies seria cridat a “assumir la responsabilitat”, ha advertit.

A la Xina, les forces comunistes van prendre el poder el 1949 i van crear l’Església Patriòtica per tal de controlar els catòlics xinesos.

Els catòlics fidels al Papa es van congregar a “l’Església clandestina”, els bisbes i sacerdots pateixen restriccions. Fins i tot alguns prelats han passat diversos anys a la presó per la seva negativa a obeir al règim.

Informació AICA