La XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, a Girona amb set sessions

Mohamed El Amrani, comunicador i emprenedor social, i Sílvia Planas, directora del Museu d’Història dels Jueus, són alguns dels presentadors que dirigiran les sessions i els debats posteriors 

El director general d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Enric Vendrell, ha presentat aquest dijous a Girona la XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Una iniciativa, que, segons ha assegurat, “presenta la diversitat religiosa del país”. L’ha acompanyat Rosa Gil, representant de l’Obra Social la Caixa, institució que dona suport a la Mostra i facilita que arribi a totes les capitals territorials. En total són set les projeccions que es duran a terme a la demarcació de Girona, una de les quals al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres.

“Hem crescut en nombre de projeccions, ciutats, sales i ponents”, ha subratllat el director general. De fet, el 2017, seran 69 projeccions a 12 ciutats de Catalunya analitzades per 63 ponents diferents. “Es tracta que els presentadors i el públic intercanviïn les seves impressions i opinions sobre les pel·lícules”, ha explicat Vendrell. Un dels valors afegits de la Mostra és el format cinefòrum, que impulsa el debat i diàleg posterior al visionat de les pel·lícules.

La diversitat religiosa a través del setè art

A Girona ciutat, les projeccions es duran a terme a l’Auditori de l’EspaiCaixa, els divendres 17 i 24 de novembre. En la primera sessió es podrà veure el film Storm. Letter of Fire, una història d’aventures situada a l’època de la Reforma protestant, un moment en què la llibertat d’expressió estava amenaçada a Europa. Mohamed El Amrani, comunicador i emprenedor social i president de la Xarxa de Convivència de Roses, serà l’encarregat de presentar la pel·lícula i de dinamitzar i moderar el debat posterior.

El fill de Saül és el títol que es projectarà en la sessió del dia 24. Aquesta proposta, Òscar 2015 a la millor pel·lícula no anglesa, ha marcat un abans i un després en el món cinematogràfic sobre com crear ficció que parli dels camps d’extermini nazis. La directora del Museu d’Història dels Jueus, Sílvia Planas, dirigirà la projecció i el diàleg posterior.

Pel que fa a les diverses localitats, Olot acollirà El fill de Saül sota la presentació de la periodista Meius Ferrés. A Blanes, en tres sessions, s’hi podrà veure Lo que de verdad importa, El fill de Saül i Storm. Letter of fire. Al centre penitenciari de Figueres, s’hi visionarà la comèdia italiana Si Déu vol, que explica la història d’una família quan rep la notícia que un dels seus fills vol ser sacerdot.

Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Lleida, Manresa, Reus, Tarragona, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Mar són la resta de seus de la Mostra d’enguany.

La Mostra a internet

El portal de Cinema espiritual i de les religions es presenta enguany renovat. Ja disponible per a dispositius mòbils, allotja tota la programació i informació de la Mostra, a més d’un fons filmogràfic de cinema espiritual classificat per confessions. La programació i el desenvolupament de totes les projeccions es poden seguir i compartir també al nou perfil @cinemaspiritcat, disponible a Twitter, Facebook i Instagram. El hashtag oficial és #cinemaspiritcat17. Amb aquesta mateixa etiqueta, i fins al dia 22, es pot participar en el concurs de fotografia d’Instagram amb imatges de la Mostra.
Fins al dia 30, en què es tancarà la Mostra, la previsió és superar els 5.000 espectadors. Des del 2014 la Direcció General d’Afers Religiosos encapçala l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa” , la Basílica de la Sagrada Família, Àgape i els cinemes Verdi.
En el marc de l’esdeveniment, s’ha organitzat a Barcelona el Film and Values Lab, el segon seminari internacional de trobada de directors de festivals de cinema espiritual, organitzat amb l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

Informació Gencat